De man achter de website Ferraririjdenvooreendag.nl is in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt door de politie. De 44-jarige Marcus van N. verbleef op een camping in het Limburgse plaatsje Noordbeek. In het verleden besteedde Opgelicht?! meerdere malen aandacht aan Marcus van N.

Van N. adverteerde in diverse dagbladen met een aanbieding, waarbij geïnteresseerden gedurende 24 uur de beschikking zouden hebben over een Ferrari 458. En dat voor slechts € 350,- (plus een borg van € 500,-). Tientallen mensen maakten geld over aan de man, maar de Ferrari zagen zij nooit.

Het is niet de eerste keer dat Marcus Van N. in contact komt met Justitie. Voor zover wij weten gaat hij in 1991 voor 10 weken de gevangenis in wegens verduistering. In de jaren daarna zit hij geregeld een gevangenisstraf uit. In 2002 besteedt Opgelicht?! aandacht aan de recidivist wanneer hij kamers verhuurt aan studenten. De kamers zijn niet van Van N., dus de studenten zijn de dupe. Tevens is Van N. degene die in 2005 maar liefst 17 mensen dupeert met zogenoemde rijbewijsreizen naar Polen. Voor een bedrag van € 675 kan iedereen in Polen een rijbewijs halen en deze bij terugkeer omzetten in een Nederlandse versie. Ook hierbij maakt hij gebruik van advertenties in dagbladen.

Van N. wordt momenteel verhoord door de politie in Friesland.

Gerelateerd