De politie kreeg de afgelopen weken meldingen van ondernemers uit de regio Olst-Wijhe die waren opgelicht. De bedrijven kregen bezoek van een man die vertelde een bestelling te komen doen voor een groot feest.

De werkwijze van de oplichter is als volgt: hij benadert bedrijven met het verhaal dat er een groot feest gegeven gaat worden en wekt de indruk dat hij een grote bestelling gaat plaatsen. Vervolgens vraagt de man de ondernemer of deze het evenement wil sponsoren. Gaat de ondernemer hiermee akkoord, dan geeft de oplichter aan dat hij het bedrag contant wil ontvangen. Hij schrijft zelfs een kwitantie uit, maar laat vervolgens niets meer horen.

Meerdere aangiftes

De politie heeft meerdere aangiftes ontvangen van ondernemers die door deze man zijn opgelicht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Advies: vraag door

De politie waarschuwt voor deze oplichtingspraktijken. Ben je ondernemer en word je benaderd door iemand met een dergelijk verhaal, vraag dan altijd door en vraag om aanbetaling en garanties. Vermoed je dat je met deze oplichter te maken hebt, meld dit dan bij de politie. Ben je ook gedupeerd, neem dan contact op met de politie om aangifte te doen.

Bron: facebook.com/politieolstwijhe

Gerelateerd