In de Noordoostpolder zijn malafide Engelstalige klusjesmannen gesignaleerd. De politie adviseert geen zaken te doen met deze personen, die door de politie Engelse asfalteerders genoemd worden.

'De afgelopen dagen zijn er Engelse asfalteerders gesignaleerd in ons werkgebied. Hiervan is een melding binnen gekomen bij de politie. Deze personen zijn in het hele land actief en hier wordt al op meerdere momenten tegen gewaarschuwd', zo schrijft politie Noordoostpolder/Urk in een bericht op Facebook.

Goedkope klussen aangeboden

De personen rijden in verschillende voertuigen, vaak busjes, met buitenlandse kentekens en bieden aan de deur goedkope klussen aan. Bijvoorbeeld asfalteren, schilderen of reparaties aan het dak. Volgens de politie zou het gaan om Engelsen of Schotten. Vaak zijn het ook Ieren die zich aan deze praktijken schuldig maken, zogeheten Travellers.

Hoge kosten voor niet-bestaande gebreken

Op het moment dat je met deze personen in zee gaat, is de kans groot dat er allerlei gebreken worden geconstateerd die er eerder niet zaten. Tegen bijbetaling worden deze ook verholpen. Hiervoor wordt echter een veel te hoge prijs gevraagd. Mocht je het hier dan niet mee eens zijn, dan is de kans op een conflict met deze personen groot. Ook komt het voor dat de klussers je laten aanbetalen voor materialen en er vervolgens met je geld vandoor gaan.

Ga niet met de mannen in zee

De politie adviseert om geen zaken te doen met deze lieden. Mocht je ze treffen, meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

Lees meer over de zogeheten Ierse klusjesmannen

Gerelateerd