De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zaterdag bij controle van een hondenkennel aan het Breeveld in Woerden 120 jonge honden in beslag genomen. Volgens de politie waren het heel jonge pups. Opgelicht?! besteedde onlangs aandacht aan de wantoestanden bij deze hondenfokkers.

De politie werd gealarmeerd door voorbijgangers die zagen dat de hondjes in een voertuig werden geladen 'op een manier dat ze zich zorgen maakten', zei de woordvoerster. Ze zouden bovendien nog veel te jong zijn om vervoerd te mogen worden.

Onderzoek NVWA

Tegen de fokkerij liep al een onderzoek van de NVWA. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar 'het kan goed dat dat later wel gebeurt', aldus de woordvoerster.

Uitzending Opgelicht?!

Het gaat om de kennels Wie Anders en Van de Vliegende Kiep. In de uitzending van 15 mei liet Opgelicht?! zien dat er veel mis was bij deze hondenfokkers. Zo kochten diverse hondenliefhebbers er een pup. Hun hondje bleek geen echter kampioenspup, zoals beloofd, maar een teckel met gebreken van mysterieuze afkomst. De hondjes bleken bijvoorbeeld vol met wormen te zitten of waren zeer angstig.

Lees meer in ons dossier over broodfok in Woerden

Bron: ANP / Opgelicht?!

Gerelateerd