Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor Electronicasale.com. Smartphones, laptops, camera's en televisies: het aanbod is enorm, maar je krijgt je bestelling niet geleverd en naar je geld kun je fluiten.

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • Men maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens (KvK-nummer en adresgegevens);
  • Volgens Whois is de domeinnaam pas geregistreerd per 01-04-2020;
  • Bij informatievoorziening 'Garantie en retour' adviseert men eigen aangeschafte producten uit het artikel te halen (bijv. batterijen, geheugenkaartjes) met het citaat 'Conrad is hier niet verantwoordelijk voor!'. De tekst is dus regelrecht bij Conrad vandaan geplukt;
  • Er zijn klachten bekend op het internet;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men per e-mail een bevestiging van de bestelling, waarin staat vermeld dat je via iDEAL kan betalen. Betaalinstructies ontvang je echter apart per e-mail.
     

De website elektronicasale.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.