Opnieuw zijn bejaarden slachtoffer geworden van babbeltrucs. Op woensdag 13 september sloegen oplichters toe in Breda, Bavel en Geertruidenberg. De politie roept iedereen op om in gesprek te gaan met senioren om te waarschuwen voor dit soort laffe delicten.

Breda

Bij een inwoonster van Breda wist een man zich met een smoes bij naar binnen te praten. Gelukkig heeft hij door de oplettendheid van het slachtoffer niets buit kunnen maken.

Bavel

In Bavel wist de dader wel wat buit te maken. Hij deed zich voor als medewerker van een telecombedrijf en wist zo bij het slachtoffer binnen te komen. Door haar af te leiden kon hij de pinpas en pincode van het slachtoffer bemachtigen. Korte tijd later werd een groot bedrag van haar rekening gepind.

Geertruidenberg

Ook in Geertruidenberg deed de dader zich voor als medewerker van een telecombedrijf. Toen hij het slachtoffer om haar pinpas vroeg, kreeg zij argwaan. Ze stuurde hem weg.

Let goed op!

Dieven die babbeltrucs gebruiken zijn slimme 'professionals' die zich snel aanpassen. Ze weten zich onopvallend te verplaatsen doordat ze zich voordoen als mensen die je kunt verwachten in het normale straatbeeld. Geef nooit je bankpas of pincode af, geen enkele instantie zal hierom vragen, geef geen informatie over geld of sieraden die zich mogelijk in huis bevinden en probeer de onbekende zo snel mogelijk je huis uit te krijgen.

Laat ouderen het weten

Senioren zijn vaak het doelwit bij deze oplichters. De politie vraagt daarom om in gesprek te gaan met deze mensen. Waarschuw ze voor trucs zoals deze.

Zelf slachtoffer

Wanneer je zelf slachtoffer bent van een babbeltruc, kun je contact opnemen met 112.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd