De politie van Bergen op Zoom waarschuwt op Facebook voor een wel heel bijzondere babbeltruc, waarbij sieraden van hulpvaardige voorbijgangers worden omgewisseld voor nepsieraden.

In Ossendrecht, een dorpje in Noord-Brabant, werd een vrouw aangesproken door een bestuurder van een personenauto. Hij vroeg in slecht Nederlands aan haar de weg. Terwijl ze dit probeerde uit te leggen, stapten een oudere vrouw en een jongere dame uit de auto. Zij kwamen met wat ringen en een ketting naar haar toe en deden die bij haar om, zogenaamd om de vrouw te bedanken. Toen de auto weer wegreed en de vrouw met de sieraden achterbleef, merkte ze dat haar eigen gouden ketting was verdwenen.

Meerdere pogingen

Een dag later werd een vrouw in Bergen op Zoom slachtoffer van dezelfde babbeltruc. Ze werd aangesproken door een man die de weg vroeg naar een supermarkt. Ook hier stapte er tijdens de uitleg een vrouw uit de auto. Zij wilde de voorbijganger bedanken met een geschenk. Na het omhangen van een nepsieraad, bleek de gouden ketting van het behulpzame slachtoffer gestolen te zijn.

Spaans kenteken

De politie meldt in hetzelfde bericht dat de babbeldieven in een grijze auto met een Spaans kenteken rijden. Onder het bericht reageren meer mensen met een soortgelijke ervaring..

Bron:

Gerelateerd