Laptops, beeldschermen, computers en andere dure consumentenelektronica: de webshops Afm-television.com en Afm-electronics.com hebben een behoorlijk riant aanbod. Maar volgens de politie kun je beter niks bij deze webshops kopen: ze leveren namelijk geen spullen en je geld ben je kwijt. De kans is aanwezig dat ze op sociale media als Facebook adverteren om snel klanten binnen te hengelen, dus wees op je hoede als je iets van deze strekking in je tijdlijn ziet opduiken.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft meerdere aangiftes tegen de websites Afm-television.com en Afm-electronics.com ontvangen. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. Dat is gebleken uit:

  • Websites recent geregistreerd;
  • Adverteren met leveren binnen 2-3 dagen, maar leveren helemaal geen goederen;
  • Betalingen alleen mogelijk door middel van een bankoverschrijving;
  • Mails worden niet beantwoord;
  • Telefonisch niet bereikbaar

De websites Afm-television.com en Afm-electronics.com staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Landingspagina van AFM Television

Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting