Er gaat momenteel een e-mail van 'Vodafone' rond over een factuur. Heb jij het bericht in je mailbox ontvangen? Let dan op! Het is phishing.

Je kunt in het de e-mail lezen dat je een nieuwe factuur kunt bekijken op je account bij Vodafone door op een link in het bericht te klikken. Doe dit niet!

Valse website

De link verwijst naar een website waar een inlogscherm openstaat, hier moet je je gegevens invullen. De pagina is lastig te onderscheiden van de echte website van Vodafone. De opmaak is hetzelfde en de linkjes op de website verwijzen naar echte pagina's van Vodafone. Laat je hierdoor niet misleiden. Er zijn een aantal kenmerken waaraan je kunt zien dat dit een valse pagina is.

URL en e-mailadres

De URL (in de adresbalk) komt niet overeen met die van de echte aanbieder van mobiele telefonie. Daarnaast verschilt het e-mailadres van de afzender van die van Vodafone.

Criminelen willen jouw gegevens

Via dit bericht proberen criminelen jouw inloggegevens te ontfutselen. Met jouw informatie kunnen ze frauduleuze praktijken uitvoeren en krijgen ze toegang tot jouw account bij Vodafone.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder deze e-mail onmiddellijk. Zo voorkom je dat jouw gegevens in vreemde, gevaarlijke handen belanden. Wil je meer weten over phishing? Lees het in ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd