Bankier je bij ABN AMRO? Let dan goed op! Er is opnieuw een phishingmail in omloop die zogenaamd afkomstig is van de bank. Hierin staat dat je je identificatiecode dient te verifiëren. Doe dit niet. Het is phishing.

Volgens de e-mail is uit de administratie van de bank gebleken dat je je identificatiecode te lang in gebruik hebt. Ook staat er dat je deze sinds kort minstens één keer in de zes maanden moet verifiëren om de veiligheid te waarborgen. De bank biedt je zogenaamd de mogelijkheid direct je code te verifiëren. Dit zou je kunnen doen door op bijgevoegde link te klikken. Trap hier niet in!

Het is oplichting!

De bank vraagt je nooit op deze manier naar gegevens. Onthoud dat goed! Achter deze mail schuilen oplichters die jouw gegevens in handen willen krijgen. Wij adviseren je dit bericht direct te verwijderen uit je mailbox.

Soortgelijk bericht ontvangen?

Wanneer je twijfelt aan een soortgelijk bericht, neem dan altijd contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website. Wanneer er wordt bevestigd dat het een vals bericht is, stuur hem dan door naar valse-email@avrotros.nl. Wij zullen deze dan controleren en eventueel voor waarschuwen.

Meer weten over dit onderwerp? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd