'Binnenkort vervalt uw betaalpas voor gebruik.' Met deze tekst open een e-mail die zogenaamd van Rabobank afkomstig is. Dit is een bericht waarin de afzender je gegevens probeert te ontfutselen.

In de e-mail staat geschreven dat je een nieuwe betaalpas aan dient te vragen. Met deze pas zou je verzekerd zijn tegen internetfraude. Dit klinkt aantrekkelijk, tot duidelijk wordt dat dit bericht zelf een vorm van internetfraude is.

Nieuwe betaalkaart?

Door op de link in de e-mail te klikken zou je je nieuwe betaalkaart kunnen aanvragen. Dit kun je tot en met 17 april kosteloos doen. De link verwijst je naar een website waar je je gegevens moet invullen om in te loggen bij 'Rabobank'. Doe dit niet! Rabobank heeft niets met dit bericht te maken. Dit kun je onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Deze komt niet overeen met die van de echte Rabobank. Daarnaast heeft het bericht de opmerkelijke titel 'dans doe mee'.

Verwijder het bericht

Opgelicht?! denkt dat deze e-mail door de virtuele papierversnipperaar gehaald kan worden. Door het bericht te verwijderen voorkom je namelijk dat oplichters met jouw bankgegevens aan de haal gaan.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd