Er is een e-mail in omloop uit naam van ING waarin staat dat ze een nieuwe app hebben. Als je je account van de bank koppelt aan de app, zou je verzekerd zijn tegen alle vormen van internetfraude. De e-mail is zelf echter een frauduleuze phishingmail.

Je kunt je account aan de app koppelen door op de button in het bericht te klikken. In het bericht wordt je ervoor gewaarschuwd dat het mogelijk is dat je slachtoffer wordt van internetfraude. Als dit gebeurt voordat je account en app gekoppeld zijn, zou je er niet zeker van kunnen zijn dat je het verloren bedrag terugkrijgt. Deze tekst is enkel bangmakerij, laat je hier niet door misleiden.

Frauduleuze praktijken

De button in het bericht verwijst je door naar een website waar naar je gegevens gevraagd wordt. Vul hier niets in! ING heeft niets met de e-mail te maken. Achter dit bericht zitten criminelen die op deze manier je gegevens proberen te ontfutselen. Als je je gegevens op de phishingsite invult, kan de afzender er frauduleuze praktijken mee uitvoeren.

Door de mand gevallen

Onderaan de e-mail staat het volgende geschreven: 'Let op! Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Medewerkers van de ING zullen nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode, TAN- of PAC-codes van Mijn ING vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook.' Dit advies spreekt het eerder geschreven bericht tegen. In de e-mail wordt namelijk naar je gegevens gevraagd. De oplichters achter de e-mail vallen hiermee door de mand.

Onmiddellijk verwijderen

Opgelicht?! raadt je aan deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Heb je een dergelijke bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd