Verzekeraar Aegon waarschuwt voor een phishingmail die veelvuldig wordt verspreid. Het verhaal is dat je Aegon-rekening 'binnenkort zal verlopen' en dat je je account 'moet upgraden om een permanente schorsing te voorkomen'. Deze mail is natuurlijk vals, log dus vooral niet in.

Je ontvangt een mail van aegon-klantenservice@cmo.nl met de mededeling dat er een ongelezen bericht voor je klaarstaat. Volg je de link uit het mailtje, dan beland je op het webdomein aegon.nl.cma-soz.com/inloggen/. Zowel het mailadres als dit webdomein zijn niet van Aegon.

De eerste stap is dat je moet inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Is dat eenmaal gebeurd (lees: heb je deze gegevens doorgestuurd aan cybercriminelen), dan krijg je de optie om je 'account te upgraden'. Klik je ook op deze link? Dan zie je de mededeling dat je rekeninggegevens up-to-date zijn en dat je het scherm kunt sluiten. Niets is echter minder waar: reken maar dat de criminelen direct aan de slag gaan om te kijken wat er te plunderen valt.

Valse e-mail 'Aegon'
Valse website 'Aegon' - landingspagina
Valse website 'Aegon' - deelvenster II
Valse website 'Aegon' - deelvenster III