Heb je een e-mail uit naam van SNS ontvangen waarin staat dat je de nieuwe digipas moet aanvragen? Let op! Het is phishing.

De bank introduceert zogenaamd de nieuwe digipas. Deze maakt gebruik van 'de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid'. Het is verplicht om het kleine apparaatje zo snel als mogelijk aan te vragen. Je huidige pas zal volgens de mail namelijk vanaf 31 oktober niet meer te gebruiken zijn.

'Mijn digipas aanvragen'

Wanneer je de digipas aan wilt vragen, dien je op de button 'Mijn digipas aanvragen' in het bericht te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website die niet van echt te onderscheiden is. De URL (in de adresbalk) lijkt te kloppen en de lay-out is erg realistisch. Toch kan je concluderen dat het om een vals bericht gaat. Je kunt namelijk geen andere pagina’s op de desbetreffende site aanklikken. Daarnaast zal de echte bank nooit op deze manier naar je gegevens vragen. Doe er dus niet aan mee.

Neem contact op met de bank

Twijfel je aan de echtheid bij dergelijke mails? Neem dan altijd contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website.

Wil je meer weten? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd