Heb je een e-mail ontvangen uit naam van SNS Bank waarin staat dat je de vernieuwde digipas moet aanvragen? Verwijder deze direct. Het is een phishingmail.

In het bericht staat dat de bank geconstateerd heeft dat je gebruik maakt van de verouderde 'SNS Vasco-M1 digipas'. Om zogenaamde complicaties te voorkomen, vraagt de bank je de vernieuwde digipas aan te vragen.

Link verwijst naar phishingsite

De nieuwe digipas zou beter beveiligd zijn tegen frauduleuze praktijken en voldoet zogenaamd aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Daarom is het van belang dat je deze zo snel mogelijk aanvraagt. Dit doe je door op de link in de e-mail te klikken. Dit raden wij echter ten strengste af. De link verwijst je naar een phishingsite. Wanneer je je gegevens deelt, zullen ze in handen van criminelen terechtkomen.

Advies: verwijder het bericht uit je mailbox!

Wij adviseren je dit bericht direct te verwijderen. De bank stuurt deze e-mails niet. Zij gaat zorgvuldiger met jouw gegevens om. Heb je een soortgelijke e-mail ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met SNS Bank via de contactgegevens op de officiële website.

Meer weten? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd