Bankier je bij Rabobank? Let op! Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je de nieuwe Rabopas niet heb geactiveerd. Trap hier niet in. Het is een phishingmail.

Volgens het bericht is er uit de administratie gebleken dat je de nieuwe pas niet heb geactiveerd. Hier zou je tot het einde van het jaar de tijd voor hebben.

Valse website

Om de nieuwe pas te activeren, dien je op de button in de e-mail te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website waarvan de lay-out niet van de echte site van Rabobank te onderscheiden is. Toch wordt snel duidelijk dat dit niet de officiële website is. Dit kun je zien aan de URL (in de adresbalk). Ook al staat de naam van Rabobank erin vermeld, dit is niet de link die je verwijst naar de echte site.

Advies: verwijder het bericht uit je mail!

Je dient op de website je gegevens in te vullen. Doe dit dus niet! Je gegevens komen terecht in handen van criminelen. De bank vraagt je nooit op deze manier je gegevens in te vullen. Wij adviseren je dan ook deze e-mail direct uit je mailbox te verwijderen. Ontvang je vaker e-mails als deze en twijfel je aan de echtheid? Neem dan altijd contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like Opgelicht?! op Twitter en Facebook.

Gerelateerd