Let op! Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van Rabobank afkomstig is. In het bericht staat dat je je moet aanmelden voor de IBAN-Naam Check. Dit is een phishingmail. Aanmelden voor deze check is helemaal niet nodig.

Opgelicht?! maakt zich al jaren hard voor naam/rekeningnummer-controle en startte in 2016 een petitie die pleitte voor het invoeren van deze controle door banken. Deze campagne bleek succesvol. In september van dit jaar voerde Rabobank als eerste Nederlandse bank de IBAN-Naam Check in. Oplichters spelen daar nu op in door een phishingmail over de check te versturen.

Phishing

Hoewel de lay-out van de e-mail niet van echt te onderscheiden is, kun je toch zien dat dit een phishingmail betreft. Zo zijn er enkele taalfouten in de tekst te herkennen. Bovendien is aanmelden voor de IBAN-Naam Check helemaal niet nodig. Je bank zal nooit vragen op deze manier je gegevens te delen. We adviseren je niet op dit bericht in te gaan. Verwijder het direct uit je mailbox.

Twijfel je? Neem contact op met de bank

Heb je een mail van Rabobank ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met deze bank via de contactgegevens op de officiële website. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan ons artikel over phishing.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like dan Opgelicht?! op Twitter en Facebook.

Gerelateerd