Opgelicht?! ontvangt meerdere meldingen over een e-mail die zogenaamd van Rabobank afkomstig is. Hierin staat dat je wegens de komst van de nieuwe Europese betaalwet een nieuwe betaalpas moet aanvragen. Doe dit niet! Het is een phishingmail.

Volgens het bericht zijn alle Europese banken vanaf 1 januari verplicht om bedrijven toegang te verlenen tot de betaalrekeningen van klanten. Mede hierdoor is er een vernieuwde wereldpas ontwikkeld. Deze dien je snel aan te vragen. Vanaf januari zal je namelijk zogenaamd geen gebruik meer kunnen maken van je huidige pas.

Kosteloos aanvragen

In de e-mail staat dat je de pas binnen drie werkdagen kosteloos kan aanvragen. Dit doe je door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! De bank vraagt je nooit op deze manier om een nieuwe pas aan te vragen. Criminelen proberen op deze slinkse wijze aan je gegevens te komen. Ook al is de mail niet van echt te onderscheiden, trap er niet in en verwijder hem direct uit je mailbox!

Meer informatie?

Wij waarschuwen vaker voor dit soort e-mails. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een dergelijk bericht, neem dan altijd contact op met de desbetreffende bank. Ook kun je meer informatie vinden in ons hulpartikel over phishing.

Meld je ook aan voor de Opgelicht?! nieuwsbrief

Wil je ook per e-mail op de hoogte blijven van het meest spraakmakende nieuws op het gebied van fraude en bedrog en gewaarschuwd worden voor de laatste oplichtingstrucs? Meld je dan aan voor onze gratis e-mail nieuwsbrief. Je ontvangt deze dan wekelijks in je mailbox. Bekijk hier de meest recente nieuwsbrief en meld je ook aan.

Gerelateerd