Opgelicht?! ontvangt opnieuw meldingen over een e-mail die zogenaamd van Rabobank afkomstig is. Hierin staat dat je de nieuwe Wereldpas moet aanvragen. Doe dit niet!

In het bericht staat dat alle Europese banken vanaf 31 januari bedrijven toegang moeten verlenen tot de betaalrekening van klanten. De Rabobank gaat zogenaamd ook gebruik maken van de nieuwe regelgeving, om de consumenten gemak en overzicht te bieden. Heb je bijvoorbeeld betaalrekeningen bij meerdere banken? Dan kun je deze rekeningen zogenaamd terugvinden in één overzicht van Rabobank.

Nieuwe wereldpas aanvragen

Door de nieuwe regelgeving, kun je volgens de e-mail per 31 januari geen gebruik meer maken van je huidige Rabo Wereldpas. Je dient zogenaamd een nieuwe aan te vragen. Dit doe je door op de bijgevoegde link te klikken. Echter raden wij dit ten strengste af. Dit bericht komt niet van de bank. Zij vragen je niet op deze manier je nieuwe pas aan te vragen. Achter deze e-mail schuilen criminelen die aan jouw gegevens willen komen.

Advies: verwijder dit bericht!

Wij adviseren je dit bericht direct te verwijderen. Heb je een soortgelijke e-mail ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem contact op met Rabobank via de contactgegevens op de officiële website.

Meer weten over dit onderwerp? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd