Let goed op! Er is een e-mail in omloop die uit naam van PayPal is verstuurd. Het bericht is echter niet afkomstig van het online betaalsysteem, maar van oplichters. Je hebt hier met phishing te maken.

In de e-mail staat dat er 'ongebruikelijke activiteiten' geconstateerd zijn op je PayPal-account.

Geblokkeerde rekening

Je kunt je account bevestigen door in te loggen op je account. Tot die tijd worden je account en je rekening geblokkeerd. Dit doet 'PayPal' ter beveiliging van je rekening. Het tegendeel is echter waar. Achter deze mail zitten oplichters die onveilige praktijken aan willen gaan met jouw gegevens.

Nepsite pavpal.nl

Als je op 'ga naar PayPal.nl' klikt kom je op een site terecht die lijkt op de echte site van PayPal. Op deze site zou je moeten inloggen om zo de blokkade van je account op te heffen. In de URL (in de adresbalk) wordt echter duidelijk dat dit een nepsite is. De site waar je naartoe verwezen bent is pavpal.nl en niet paypal.nl, zoals de echte site van het online betaalsysteem.

Twijfel over een bericht?

PayPal schreef zelf ook over phishingmails die verstuurd worden uit hun naam. Hierin delen ze dat als je twijfels hebt over een bericht, je een e-mail kunt sturen naar spoof@paypal.com. Zij zullen je dan vertellen of je met een echte of valse e-mail te maken hebt.

E-mail in prullenmand

We weten in ieder geval zeker dat dit een valse e-mail is. Deze e-mail kun je dus zonder twijfel in je prullenmand gooien. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel erover.

Gerelateerd