Heb je een e-mail van 'Netflix' ontvangen over misbruik van je account? Let dan goed op! Dit bericht is vals, laat je er niet door misleiden.

Volgens de afzender van de e-mail is je account bij de online streamingdienst geblokkeerd aangezien het vermoeden bestaat dat derden toegang hebben tot je gegevens. Door je account te verifiëren zou je de blokkade kunnen opheffen.

Vul niets in!

Je kunt je account zogenaamd verifiëren door op de button in het bericht te klikken. De button leidt naar een phishingsite waar naar je inloggegevens gevraagd wordt. Vul niets in! Oplichters proberen via deze valse website jouw gegevens in handen te krijgen. Deze kunnen ze later voor criminele activiteiten gebruiken. En niet minder belangrijk: de oplichters krijgen toegang tot jouw account en kunnen op jouw kosten films en series bekijken.

Twijfel over echtheid?

Aan het e-mailadres van de afzender kun je zien dat de echte Netflix niets met het bericht te maken heeft. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Netflix.

Verwijder het bericht

Je kunt deze e-mail met een gerust hart door je virtuele papierversnipperaar halen. Door het bericht te verwijderen voorkom je dat oplichters met jouw gegevens aan de haal gaan. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd