Let op! Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van ING Bank afkomstig is. Hierin staat dat de TAN-functie stopt en dat het bevestigen van opdrachten nu via de app gaat. Trap er niet in! Hoewel het echt waar is dat de TAN-codes worden afgeschaft, is dit een phishingmail.

Onlangs werd aangekondigd dat ING het gebruik van de TAN-code stopt. Criminelen spelen hier handig op in door een phishingmail te versturen, waarin ze dit nieuws misbruiken.

Vul geen gegevens in!

In het bericht staat dat de TAN-functie eind februari stopt. Om de functie tot het einde van het jaar te behouden, dien zogenaamd je op de link in het bericht te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website waar je je inloggegevens van je Mijn ING in moet vullen. Doe dit niet!

Link verwijst naar phishingsite

De link verwijst niet naar de officiële website van de bank. Dit kun je zien aan de URL (in de adresbalk). Deze komt niet overeen met de URL van de echte site van de bank. Achter dit bericht schuilen criminelen die aan jouw inloggegevens willen komen. Als je deze deelt, kunnen zij je geld afhandig maken

Wat te doen?

Heb je het bericht ontvangen? Dan adviseren wij het te negeren en meteen te verwijderen. Deze e-mail is niet afkomstig de bank. Zij gaat zorgvuldiger met je gegevens om. Wanneer je een e-mail ontvangt uit naam van ING en twijfelt aan de echtheid, neem dan eerst contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website.

Meer informatie? Lees ons artikel over phishing

Gerelateerd