Er is een phishingmail in omloop die zogenaamd van ING afkomstig is. Het bericht gaat over een nieuwe betaalpas die een 'oranje hart' heeft.

ING heeft daadwerkelijk nieuwe betaalpassen geïntroduceerd die een 'oranje hart' bevatten. Doordat de randen van de pas nu ook oranje zijn, kun je de pas handiger herkennen in je portemonnee.

Nieuwe betaalpas

In het bericht wordt je op de hoogte gesteld van de nieuwe pas en hoe deze eruit zal zien. De afzender van de e-mail maakt je duidelijk dat je een nieuwe betaalpas dient te bestellen. Dit kun je doen door op de link in het bericht te klikken. Je komt dan op een website terecht waar je je inloggegevens in dient te vullen. Doe dit niet! ING heeft niets met dit bericht te maken.

Kenmerken phishing

Je kunt op verschillende plekken in de e-mail zien dat het om phishing gaat. Ten eerste is het e-mailadres van de afzender, geen e-mailades van de bank. Ten tweede bevat het bericht onjuiste informatie. Op de website van ING wordt namelijk vermeld dat je de vernieuwde betaalkaart pas ontvangt als de oude verlopen, verloren of gestolen is. Je hoeft dus geen nieuwe pas aan te vragen als de oude nog goed is. Ten derde verwijzen de meeste linkjes in het bericht niet naar de juiste webpagina. Genoeg redenen om ervoor te kiezen deze e-mail naar je prullenmand te verslepen.

Je kunt hier meer lezen over phishingmails

Gerelateerd