Er is een bericht uit naam van International Card Services (ICS) in omloop waarin staat dat ze een dubbele beveiliging gaan invoeren. Let goed op als je deze e-mail in je inbox ziet verschijnen. Je hebt hier met phishing te maken.

In het bericht staat geschreven dat de nieuwe beveiligingsmethode vanaf 1 mei van start gaat. Inloggen bij ICS zal dan niet alleen meer via een wachtwoord gebeuren, maar ook met een code dia je op je mobiele telefoon zal ontvangen. De afzender van de e-mail benadrukt nog dat het in belang van jouw eigen veiligheid is.

Criminelen

Om gebruik te maken van de dubbele beveiliging dien je op de button in het bericht te klikken. De button verwijst naar een website waar een inlogscherm open staat. Vul je gegevens hier niet in! Criminelen proberen door de website van ICS na te bouwen, bij jouw creditcardgegevens te komen.

YouTube-video

Boven de button in de e-mail is een link te zien die verwijst naar een YouTube-video. In het filmpje wordt uitgelegd hoe je de dubbele beveiliging installeert. Deze video is gemaakt door de echte ICS, het bericht is niet van het creditcardbedrijf. Je kunt dit onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Deze komt niet overeen met het adres van ICS.

Meer weten?

Opgelicht?! raadt je aan dit bericht onmiddellijk te verwijderen. Wil je meer weten over phishingmails? Je kunt erover lezen in ons artikel.

Gerelateerd