Er is een e-mail in omloop waarin de zogenaamde ABN Amro je informeert over de nieuwste betaalpas.

De nieuwe betaalpas zou beter beschermd zijn tegen misbruik en je kunt er veiliger mee betalen. De e-mail belooft je een hoop veiligheid, trap hier niet in!

Betaalkaart ontvangen

Als je je nieuwe pas aanvraagt zou je het binnen vijf werkdagen ontvangen. Je kunt de pas activeren door ermee te pinnen. De vraag is alleen of je de betaalkaart ooit zal ontvangen. Door op de button in het bericht te klikken kom je op een website terecht waar je de pas aan zou kunnen vragen.

Persoons- en bankgegevens

Deze website lijkt niet op de echte website van ABN Amro. Dit is een van de aanwijzingen die erop duidt dat dit een valse e-mail is. Op de webpagina dien je je gegevens in te vullen. Niet alleen je persoonsgegevens worden gevraagd, je moet ook je bankgegevens invullen. Doe dit niet! Als je je gegevens hier invult, zullen er frauduleuze praktijken mee uitgevoerd kunnen worden.

Meer weten?

Wij adviseren je om deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. ABN Amro zal je nooit op deze manier om je gegevens vragen. Dit geven ze aan op hun site. Wil je meer weten over phishing? Lees het in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd