Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die wordt verstuurd uit naam van ABN AMRO. Hierin introduceert de bank zogenaamd het vernieuwde internetbankieren. Het is phishing.

Volgens het bericht spendeert ABN AMRO veel tijd aan het beveiligen van haar systeem. Daarom zou de bank recent een beveiligingsupdate hebben ontwikkeld. Naar aanleiding hiervan dien je zogenaamd je rekening te updaten.

Advies: gooi de e-mail weg!

Het vernieuwde internetbankieren beschikt volgens de e-mail over verschillende nieuwe functies, zoals onder andere beveiliging tegen skimming. Daarom is het belangrijk dat je je rekening direct update. Dit kun je doen door op de link in het bericht te klikken. Wij raden dit echter ten strengste af. De e-mail komt niet van de bank, maar van criminelen die aan jouw gegevens willen komen. De link verwijst niet naar de officiële website van ABN AMRO. De bank heeft hier dus niets mee te maken.

Stuur valse berichten door

Heb je een soortgelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op de bank via de contactgegevens op de officiële website. Wanneer er bevestigd wordt dat dit om phishing gaat, stuur de mail dan door naar valse-email@avrotros.nl. Wij zullen het bericht bekijken en er eventueel voor waarschuwen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd