Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je de nieuwe ABN AMRO betaalpas moet aanvragen? Let op! Het gaat hier om phishing.

In het bericht staat dat de bank klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving wil aanbieden. Uit controle zou zijn gebleken dat je nog geen gebruik maakt van de nieuwe betaalpas.

Vraag de betaalpas niet aan!

Volgens de e-mail voldoet de nieuwe betaalpas aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften die zijn opgesteld in 2017. Daarom vraagt de bank je deze pas zo snel mogelijk aan te vragen door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! De bank vraagt nooit op deze manier naar je gegevens. Achter de mail schuilen criminelen die deze op slinkse wijze in handen willen krijgen.

Advies

Verwijder dergelijke mails direct uit je mailbox. Twijfel je aan de echtheid van een e-mail uit naam van ABN AMRO? Neem dan contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier dan ons artikel over phishing.

Meld je aan voor de Opgelicht?! nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het meest spraakmakende nieuws op het gebied van fraude en bedrog en gewaarschuwd worden voor de laatste oplichtingstrucs? Meld je dan aan voor onze gratis e-mail nieuwsbrief. Je ontvangt deze dan wekelijks in je mailbox. Bekijk de meest recente nieuwsbrief en meld je ook aan.

Gerelateerd