Let op! Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van ABN AMRO afkomstig is. Hierin staat dat de app 'De Wallet' voortaan in de Mobiel Bankieren app zal staan. Je dient je hiervoor te registreren. Trap er niet in.

Volgens het bericht is het gebruik van 'De Wallet' nog mogelijk tot eind januari. Hierna zou de app stoppen met werken en kun je deze voortaan terugvinden in de Mobiel Bankieren app. Hiervoor dien je je zogenaamd wel te registreren. Dit kun je kosteloos doen voor het einde van januari. Hierna zal er maandelijks een bedrag van €0,50 in rekening worden gebracht.

Link verwijst naar nepsite

Om je te registreren moet je op de link in de e-mail klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website die volledig in stijl van ABN AMRO Internet Bankieren is opgemaakt. Hier dien je je rekening- en pasnummer en een identificatiecode in te vullen. Doe dit niet! De link verwijst je niet naar de officiële website van de bank. Achter dit bericht schuilen criminelen die op deze manier toegang proberen te krijgen tot jouw internetbankieren.

Advies: verwijder de e-mail direct

We adviseren je deze e-mail direct te verwijderen. ABN AMRO stuurt nooit dit soort berichten. Heb je een soort gelijk bericht in je mailbox ontvangen en twijfel je toch aan de echtheid? Neem dan altijd eerst contact op met de bank.

Wil je meer weten? Lees hier ons artikel over phishing.

Gerelateerd