Een gratis iPhone 7, wie wil dat nou niet? Je hoeft er alleen maar een paar vragen (goed) voor te beantwoorden... Trap er niet in, voor je het weet zit je vast aan een duur sms-abonnement!

Er gaat een valse e-mail rond over een winactie met een iPhone 7 als prijs. Wanneer je in deze mail klikt op 'Speel hier mee' kom je terecht op een pagina waar je je telefoonnummer moet invullen. In de kleine lettertjes valt te lezen dat je zo deelneemt aan een betaalde sms-dienst. De kosten kunnen hoog oplopen.

Advies

klik nooit op links in mails die je niet vertrouwt. Dit geldt ook voor de 'uitschrijflink' onderaan de mail. Klik je op deze afmeldlink dan is het goed mogelijk dat je alleen maar meer spam ontvangt. Je laat daarmee namelijk blijken dat het een actief e-mailadres is.

Twijfel je aan de echtheid van een mail? Je kunt contact opnemen met het bedrijf - in dit geval Apple. Zoek de contactgegevens zelf op en ga niet af op gegevens uit de mail. Apple geeft aan enkel mails te versturen met als afzender 'apple.com'.

Apple wordt graag op de hoogte gesteld van deze valse mails. Je kunt de berichten melden via het mailadres abuse(at)icloud.com (vervang de (at) voor een @).

Bron: radar.avrotros.nl

Gerelateerd