Oplichters hebben onder de naam van het bestaande makelaarskantoor 'United Vastgoed' een website in beheer. Volgens de Fraudehelpdesk gaat het hoogstwaarschijnlijk om een valse site, waarop de naam van het echte bedrijf wordt misbruikt.

Op de website worden woningen aangeboden die in Amsterdam te huur zouden staan. Het vreemde is dat het bedrijf beweert in Middelburg te zitten. Ook vallen enkele ernstige taalfouten op, net als de opmerkelijke lage prijzen voor toplocaties in Amsterdam.

Misbruik logo

Op de website staan de logo's van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MvA) en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Volgens de MvA is United Vastgoed helemaal geen lid en misbruikt het bedrijf het logo.

Persoonlijke informatie

Wie het 'makelaarskantoor' benadert, krijgt het verzoek allerlei persoonlijke informatie op te sturen, waaronder kopieën van het legitimatiebewijs en een loonstrook. Met dergelijke identiteitsgegevens kunnen strafbare feiten gepleegd worden, onder de naam en identiteit van een onschuldige. Het slachtoffer komt er pas achter als er rekeningen voor hem binnenkomen.

Bron: fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd