Wil je (online) een nieuwe iPhone kopen? Let op! Chinese fabrikanten maken iPhone-kopieën die vrijwel niet van de echte toestellen te onderscheiden zijn. Laat je niet misleiden tijdens je koop.

Er zijn meerdere dingen waarop je kunt letten tijdens het kopen van een iPhone. Vergelijk ten eerste de prijzen en voorkom hiermee dat je een neptelefoon koopt. Er worden online regelmatig producten verkocht voor een prijs die te mooi lijkt om waar te zijn. Dit is dan ook vaak het geval.

Belangrijk is ook dat je de verkoper controleert. Wanneer je weet met wie je te maken hebt, wordt de koop al een stuk betrouwbaarder. We adviseren je hierbij het product niet op te laten sturen als dit niet nodig is. Zorg ervoor dat je alleen met een gerenommeerd bedrijf zaken doet.

Waar moet je op letten als je het product in handen hebt?

Heb je de nieuwe telefoon al in handen? Controleer eerst het serienummer. Kijk vervolgens wat je ziet tijdens het aanzetten. Als je iets anders ziet dan het Apple logo, gaat het om een neptelefoon. Let er ook op of alle knoppen op de juiste positie staan.

Meer aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een iPhone lees je hier.

Bron: allaboutphones.nl / iphones.nl / iphoned.nl

Gerelateerd