Heb je een bericht van 'PostNL' gekregen, waarin staat dat je een VVV-cadeaubon krijgt ter compensatie van laat bezorgde pakketjes? Trap er niet in! Dit is een valse winactie en als je erin trapt, eindig je met een hoop spam.

Volgens het bericht zijn er enorm veel online bestellingen gedaan in de afgelopen dagen. Meer dan het bedrijf aan zou kunnen. Om deze reden zijn er veel pakketten niet op tijd bij jou geleverd. Om je tegemoet te komen ontvang je een VVV-cadeaubon. Die kan je claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Nepsite

De link in het bericht stuurt je niet naar een officiële site van PostNL, maar naar een nepsite. Hier krijg je echter de melding dat je de cadeaubon kan winnen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen.

Valse winactie

Als je op de site naar beneden scrolt, zie je dat de winactie niet georganiseerd wordt door PostNL of VVV, maar door Green Flamingo. Ook staat er dat je nog met de winactie kan meedoen tot eind 2019. Waarschijnlijk worden je gegevens in de tussentijd ook nog eens gedeeld met tientallen 'sponsoren'. Dat betekent dus dat je lang kan wachten op je mogelijke prijs, maar ondertussen wel een hoop spam ontvangt. Deze valse winactie kan je het beste negeren en verwijderen.

Hoe herken ik een valse winactie?

Gerelateerd