Een laptop of televisie krijgen omdat je klant bent van KLM? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook! Oplichters misbruiken de naam van KLM en sturen een valse winactie rond. Als je erin trapt, eindig je met een duur abonnement.

Volgens het mailtje krijgen alle klanten van KLM een gratis 'duty free' product, dat je kan claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Verzonnen klanten

De link in het bericht stuurt je naar een enquête over KLM. Na het beantwoorden van deze vragen, kan je een cadeau uitkiezen. Als je de winactie nog niet vertrouwt, kan je onderaan de pagina een lijst met reacties vinden. Hier schrijven eerdere prijswinnaars vol lof over hun cadeau, alleen deze mensen bestaan niet. De foto's zijn van internet gehaald en de namen zijn erbij verzonnen.

Alleen verzendkosten betalen

Heb jij je product gekozen? Dan kom je op een pagina terecht waar je je gegevens moet invullen. Om de prijs te krijgen, hoef je 'slechts' een paar euro aan verzendkosten te betalen, die je kan afrekenen met je creditcard. Doe dit niet! Bovenaan de pagina staat in kleine lettertjes dat je een proefabonnement op een website met onbeperkt entertainment afsluit. Er staat ook dat je meedoet aan een winactie, dus of je jouw gekozen prijs daadwerkelijk krijgt is nog maar de vraag.

Geen gratis product

Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor valse winacties die eindigen in een abonnement. Ook hier geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook het geval. Je krijgt helaas geen gratis laptop of ander duur artikel van KLM omdat je een klant bent. Daarom kan je dit bericht gerust weggooien.

Lees ook: hoe herken je valse winacties?

Gerelateerd