Opgelicht?! ontvangt meldingen over een valse mail uit naam van Microsoft. Hierin staat dat je twee berichten moet ontvangen én vanwege een upgrade in het systeem je account moet verifiëren. Doe dit niet! Dit is een phishingmail.

Volgens het bericht zijn er twee inkomende e-mails nog niet aan je afgeleverd vanwege een upgrade in de Microsoft database. Om deze berichten alsnog te kunnen ontvangen, moet je je account verifiëren via de link in het bericht.

Doorgestuurd

Als je op de link klikt, kom je op een valse pagina terecht die ontzettend lijkt op de echte inlogpagina van Outlook. Hier moet je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen. Doe dit niet! Als je dit doet, word je doorgestuurd naar de officiële site van Outlook. Hier moet je nogmaals inloggen. Zo lijkt het net alsof je bij de eerste keer een typfout hebt gemaakt, maar ondertussen kunnen fraudeurs jouw e-mailadres misbruiken.

Advies: tweestapsverificatie

Alhoewel deze pagina er zeer realistisch uitziet, moet je toch goed blijven opletten. Het webadres is bijvoorbeeld geen officiële Outlook-site, maar een van 'North Indian Association', een vereniging in India om broederschap te versterken. Dat heeft dus niets met outlook te maken. Wil jij je e-mailadres beter beveiligen tegen oplichters? Schakel dan tweestapsverificatie in. Op de officiële website van Microsoft staat hoe.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd