Een bestelbevestiging van Bol.com ontvangen, terwijl je niets besteld hebt? Let dan op! Er zijn phishing e-mails in omloop, waarin de naam van de webshop misbruikt wordt.

De valse e-mail is nauwelijks van echt te onderscheiden. In het bericht wordt aangegeven dat je de cd 'Dark Sky Island (Deluxe)' van 'Enya' hebt besteld en dat een bedrag van 21,98 euro via automatische incasso wordt afgeschreven.

Via een link in de mail zou je de bestelling kunnen annuleren. Ga hier niet op in! Doe je dit wel, kun je het slachtoffer worden van phishing. Ook loop je het risico dat je computer besmet raakt met malware.

Valse e-mail herkennen

Je kunt zien dat het hier om een valse e-mail gaat aan onder meer het afzender-adres. Dit eindigt niet op bol.com. Als je met je muis op de link 'naar je account' gaat staan, zonder deze aan te klikken, kun je zien dat deze niet naar bol.com verwijst. Een derde aanwijzing is het ontbreken van de aanhef. Als jij klant bent bij een webshop, is jouw naam bekend en zal deze ook gebruikt worden in de aanhef.