De afgelopen weken verschenen veel phishingmails uit naam van ABN AMRO. Oplichters spelen hier in een nieuwe valse e-mail op in. Om geen slachtoffer te worden van phishing, zou je zogenaamd je telefoonnummer moeten toevoegen aan je account. Doe dit niet! Deze mail is hartstikke vals.

In de mail is te lezen dat ABN AMRO een intern onderzoek heeft gedaan, naar aanleiding van de vele phishingmails. Hieruit is zogenaamd gebleken dat de bank de fraudeurs in de meeste gevallen voor kan zijn. Om jou te kunnen beschermen, moet je via een link in de mail inloggen met je persoonlijke gegevens en je telefoonnummer toevoegen. Pas op! Als je dit doet, komen je persoonlijke gegevens waarschijnlijk in handen van fraudeurs. Zo kunnen ze een hoop geld van je bankrekening stelen.

Zeer realistisch

Ondanks het zeer realistische design, zijn er toch een paar punten waar je deze valse mail aan kan herkennen. Zo is de afzender geen officieel e-mailadres van ABN AMRO, maar een 'admin@fortune'. Ook is de website waarnaar gelinkt wordt geen officiële website van deze bank. Als je gaat googelen kom je uit bij een Maleisische website over vruchtbaarheid. Kortom: hartstikke nep.

Weggooien

Deze mail kan je gerust weggooien. De officiële website van ABN AMRO geeft meer informatie over phishingmails uit naam van deze bank.

Meer informatie over phishing in ons dossier

Gerelateerd