Oplichters hebben weer een smoesje bedacht om je gegevens in handen te krijgen. Volgens 'ABN AMRO' zou je een nieuwe betaalpas moeten aanvragen, omdat deze beter is beschermd tegen frauduleuze praktijken met contactloos betalen.

De Consumentenbond melde eerder al dat criminelen met een draagbaar pinapparaat geld van je rekening kunnen halen via contactloos betalen. Dit is het geval wanneer je pas bijvoorbeeld los in je broek- of jaszak zit. In een phishingmail van 'ABN AMRO' wordt hier handig op ingespeeld.

Veilig contactloos betalen

De afzender van het bericht probeert je wijs te maken dat je een nieuwe bankpas moet aanvragen. De nieuwe pas zou beter beschermd zijn tegen fraude met contactloos betalen, doordat deze manier van betalen in meerdere stappen wordt opgebroken.

'Coulancebeleid'

Normaal zou de nieuwe bankpas 14,95 euro kosten, maar vanwege een 'coulancebeleid' kun je hem gratis aanvragen via een link in de e-mail. Ga hier niet op in! Wanneer je inlogt via deze link, onderscheppen criminelen je gegevens. Negeer de e-mail en verwijder deze.

Stuur ze door!

Heb je ook een valse e-mail gehad? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd