Gebruik jij de 'Gelijk Oversteken' functie van Marktplaats? Kijk dan goed naar de link waar je op klikt! Wij krijgen meldingen binnen over de link 'controlerekening.online'. Dit is een valse betaallink die oplichters gebruiken om je bankgegevens te onderscheppen.

De oplichter reageert op een van je advertenties en vraagt om via 'Gelijk Oversteken' het geld over te maken, omdat jullie ver van elkaar af wonen. Voordat dit gebeurt, vraagt de koper of je jouw IBAN-nummer kan verifiëren via Marktplaats, zodat hij zeker weet dat het geld wordt overgeboekt naar de juiste persoon. De nepkoper is naar eigen zeggen namelijk al eens opgelicht en wil zogenaamd geen risico nemen.

Overmaken via je eigen bankomgeving of app

Wij kunnen niet garanderen dat een andere betaallink dan 'controlerekening.online' wél veilig is. Wij raden je aan om niet in te gaan op dit soort verzoeken van mensen die je niet kent. Maak alleen geld over naar onbekenden via je eigen bankomgeving of app. Vul daar het bedrag in en maak het over naar de koper. Als je aangeeft dat deze manier jouw voorkeur heeft, zal de eventuele oplichter meestal afhaken en geen verdere stappen ondernemen. In dat geval blijft de schade beperkt tot het bedrag dat je hebt overgemaakt.

Gerelateerd