De afgelopen week kwamen meldingen binnen van mensen die door 'de Belastingdienst' waren gebeld en grote geldbedragen moesten overmaken. Het bleek om oplichters te gaan die zich uitgaven als medewerker van de fiscus. Ook doen fraudeurs zich nog steeds voor als medewerkers van softwaregigant Microsoft. Trap niet in deze telefoonscams!

Diverse mensen werden door nepmedewerkers van de belastingdienst onder druk gezet omdat om een spoedbetaling uit te voeren. Een oudere dame maakte 8.000 euro over. Het gaat om gewetenloze oplichters die de -veelal oudere- mensen bellen. Het geld laten ze overmaken naar hun eigen bankrekening.

Als de belastingdienst je belt en een rekeningnummer doorgeeft, dan kun je checken of dit ook echt van de fiscus is. Dit kun je zien op de website van de Belastingdienst.

Microsoft

Niet alleen de Belastingdienst maar ook computersoftwaregigant Microsoft wordt nog steeds misbruikt. Namens Microsoft bellen zogenaamde medewerkers van de helpdesk vanuit India naar computergebruikers. Wij ontmaskerden een paar maanden geleden, in India, een van deze bel-oplichters. Na deze uitzending zijn de telefoontjes naar Nederland aanzienlijk minder geworden, maar nog steeds worden mensen gebeld door oplichters die zich voordoen als medewerker van Microsoft. Als je een telefoontje niet vertrouwt, verbreek dan de verbinding.

Gerelateerd