Oplichters hebben een nieuwe truc bedacht om geheime codes voor internetbankieren in handen te krijgen en daarmee bankrekeningen te plunderen. Ze bellen hun slachtoffers op en doen zich voor als medewerker van een overheidsinstantie.

De Belgische politie waarschuwt voor fraudeurs die zich voordoen als medewerker van een overheidsinstantie, bijvoorbeeld de Belastingdienst. Volgens de beller heb je nog een groot geldbedrag te goed. Hij vertelt je dat een ‘collega’ binnenkort contact met je zal opnemen. Deze tweede persoon probeert echter op slinkse wijze je bankgegevens te verkrijgen.

Internetbankieren

Als je wordt teruggebeld krijg je iemand aan de lijn die je vraagt verschillende handelingen te verrichten met je apparaatje voor internetbankieren. Zogenaamd krijg je op deze manier geld terug. In werkelijkheid voeren oplichters verschillende transacties uit, waarmee ze juist geld van jouw rekening wegsluizen. Voor je het weet is je bankrekening geplunderd!

Houd je codes voor jezelf!

Hoewel deze waarschuwing uit België komt, is het zeer goed mogelijk dat ook mensen in Nederland op dezelfde manier worden benaderd. Wees alert en houd je codes voor internetbankieren altijd voor jezelf. Geef deze niet aan anderen. Niet via de telefoon, WhatsApp of op welke manier dan ook!

Bron: atv.be

Gerelateerd