Je zou een internetdomein hebben geregistreerd bij 'HSI Domein & Hosting Service NL', waar je nu even bijna tweehonderd euro voor moet aftikken. Dit moet je binnen twee weken overmaken en wel naar een Spaans rekeningnummer. Het gaat hier natuurlijk om een neppe factuur.

In de mail, afkomstig van contactpersoon Julia Visser, staat dat je moet betalen voor 'Domeinregistratie 2022 / 2023' en servicekosten. Op Twitter worden meerdere meldingen gemaakt van de spookfactuur, waarbij verschillende bedragen de revue passeren. Het bedrag is in alle gevallen zo rond de 190 euro. 

Op onderstaande afbeelding vind je een voorbeeld van de spookfactuur. 

Spookfactuur HSI.

Dit moet je weten over de mail

De opmaak van het factuurtje mag dan wel redelijk zijn, maar het is eigenlijk vrij simpel om niet in de val te trappen: heb jij nergens een domein geregistreerd, dan hoef je nergens voor te betalen. Verder zijn er nog een aantal andere kenmerken die weggeven dat het om een nepperd gaat. 

Zo staat HSI Domein & Hosting Service NL helemaal niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Ook als je googelt op de naam van het bedrijf komen er geen relevante resultaten tevoorschijn. Tenzij je de naam googelt tussen aanhalingstekens (zoektocht op die precieze woorden); dan komen er waarschuwingen over het bedrijf naar boven.  

Ook moet er een belletje gaan rinkelen als je wordt gevraagd geld over te maken naar een Spaanse bankrekening, terwijl het zou gaan om een Nederlands bedrijf. Lang verhaal kort: deze factuur lekker negeren dus. 

Lees ook: