We hebben al vaker gewaarschuwd voor malafide pannenverkopers waarbij de kwaliteit van de pannen die zij proberen te slijten de prijs niet waard is. De politie meldt vandaag dat pannenverkopers ook de boel flessen tijdens het afreken op een mobiel pinapparaat.

Via Facebook vertelt de politie Sneek e.o. hoe pannenverkopers fraude plegen met een mobiel pinapparaat. Er zijn twee incidenten bekend. Een slachtoffer zou 310 euro hebben afgerekend, maar later bleek dat er 1195 euro is afgeschreven. Bij een tweede slachtoffer werd 1500 euro afgeschreven in plaats van 150 euro. Let dus goed op het vermelde bedrag tijdens het pinnen!

Slechte pannen voor te hoge bedragen

De pannenverkopers rijden door heel Nederland. Vaak beweren ze net van een beurs te komen en nog wat restanten over te hebben. Het zou om zeer goede kwaliteit pannen gaan, die ze aanbieden voor 'een scherpe prijs'. Later blijken de pannen vrijwel waardeloos te zijn.

Fraude met afrekenen

Naast dat je wordt opgelicht door veel te hoge bedragen te betalen voor waardeloze pannen, loop je nu ook kans bedonderd te worden tijdens het afrekenen. Oppassen dus!

Bron: Politie Sneek e.o.

Gerelateerd