Er is een e-mail in omloop die afkomstig lijkt te zijn van Knab. Volgens het bericht zou je een nieuwe zakelijke betaalpas moeten bestellen en activeren. Bestel en activeer niets, het is een phishingmail.

In het bericht kun je het volgende lezen: 'Tot 04 juli augustus kunt u de vernieuwde zakelijke betaalpas kosteloos bestellen en activeren.' Uit de fout in deze zin kun je misschien al opmaken dat je hier met een valse e-mail te maken hebt.

Button in bericht

Door op de button in het bericht te klikken, zou je de vernieuwde betaalpas kunnen bestellen. Doe dit niet! De button verwijst naar een valse website waar de afzender van de e-mail naar je gegevens probeert te vissen. Met jouw inloggegevens kan deze persoon toegang krijgen tot je bankrekening.

Advies

Voorkom dat jouw bankgegevens in handen van criminelen vallen en versleep deze e-mail naar je prullenmand. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Knab. Daarnaast kun je meer over phishing lezen in ons artikel over het onderwerp.

Blijf op de hoogte, like Opgelicht?! op Facebook

Gerelateerd