Wij ontvangen veel meldingen over een e-mail die zogenaamd afkomstig is van Marktplaats. Dit bericht is echter niet verstuurd door de verkoopsite, maar door oplichters die aan je gegevens willen komen.

In de e-mail staat geschreven dat je aangegeven hebt dat je je e-mailadres wil wijzigen. Wil je je oude e-mailadres blijven gebruiken? Dan dien je op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet!

Valse URL

De link verwijst door naar een website met een URL (in de adresbalk) die lijkt op marktplaats.nl. Als je op deze pagina inlogt komen je gegevens in verkeerde handen terecht. De personen die achter deze phishingmail zitten, kunnen in het vervolg jouw Marktplaatsaccount gebruiken, bijvoorbeeld om anderen op te lichten onder jouw naam.

Advies: verwijderen!

Heb je deze e-mail ontvangen? Verwijder deze dan onmiddellijk. Heb je op de link geklikt? Verander dan meteen je wachtwoord op Marktplaats. Controleer daarnaast of jouw eigen e-mailadres nog aan je Marktplaatsaccount gekoppeld is. Lukt dit niet, neem dan contact op met Marktplaats.

Gerelateerd