Heb je een e-mail uit naam van ING over het verlengen van je Mobiel Bankieren App ontvangen? Wees dan alert! Je hebt een valse e-mail in je mailbox.

In het bericht staat dat de toegang tot je Mobiel Bankieren App voor een of meerdere van je apparaten vervalt. Om deze reden zou je de toegang tot de app van ING moeten verlengen. Dit kun je zogenaamd doen door op de button in het bericht te klikken.

Persoonlijke gegevens

De button verwijst naar een valse webpagina waar naar je inloggegevens bij de oranje bank gevraagd wordt. Deel deze niet! Met jouw gegevens krijgen criminelen toegang tot jouw bankrekening. Daarnaast kunnen ze je persoonlijke informatie gebruiken voor frauduleuze praktijken.

E-mailadres afzender

In de e-mail wordt gezegd dat je moet controleren of de adresregel van de website begint met www.mijn.ing.nl. Wat de zogenaamde ING achterwege laat, is dat het belangrijk is te kijken naar het e-mailadres van de afzender. Dit adres komt namelijk niet overeen met dat van de echte ING. Het is dus een valse e-mail.

Twijfel over echtheid?

Deze e-mail is gevaarlijk, verwijder het onmiddellijk. Heb je een soortgelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Je kunt ook ons artikel lezen over het herkennen van een valse e-mail.

Check hier wat je tegen phishing kunt doen

Gerelateerd