Heb jij een e-mail gekregen van 'ING' over een periodieke afschrijving van bol.com? Trap er dan niet in! Dit is phishing en de afzenders zijn uit op je accountgegevens.

Volgens het bericht heb je bol.com gemachtigd om periodiek geld van je rekening af te laten schrijven. De eerste afschrijving vindt op 18 november plaats en je ontvangt dit bericht om te controleren of deze terecht is. Is dit niet het geval? Dan kun je op de link in het bericht klikken om de incasso te weigeren. Doe dit niet!

Nepsite

Als je dit wel doet, word je waarschijnlijk doorgelinkt naar een website die lijkt op die van ING, maar de gegevens die je hier invult, komen in handen van oplichters. Met deze gegevens kunnen oplichters bijvoorbeeld grote aankopen doen uit jouw naam of identiteitsfraude plegen. Vul hier dus niets in.

Onpersoonlijke aanhef

Deze mail uit naam van ING is vals. Dat kan je aan een paar punten herkennen. Zo wordt er gemaild vanaf een e-mailadres dat eindigt op 'info@building'. Dit staat niet in het lijstje van veilige afzenders op

Meer tips voor het herkennen van phishingmails

Gerelateerd