Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van ABN AMRO afkomstig is. Dit is niet het geval. Met een bericht over een vernieuwde betaalpas probeert de oplichter achter de e-mail tot je bankgegevens te komen.

In het bericht staat geschreven dat er wijzigingen zullen plaatsvinden in de Mobiel Bankieren app van ABN AMRO. Om van de app gebruik te kunnen blijven maken, dien je een nieuwe pinpas aan te vragen.

'Veilige boodschap'

Je kunt je nieuwe pas aanvragen door op de button in het bericht te klikken. Onder de button staat het volgende geschreven: 'Controleer of de adresregel in uw browser begint met https'. De afzender van de e-mail lijkt door dit advies begaan te zijn met je veiligheid. Het tegendeel is echter waar. De adresregel van de website waar de button naar verwijst begint met https. Dit betekent echter niet dat het een veilige pagina is. Op de website dien je je in te loggen bij de zogenaamde ABN AMRO. Doe dit niet! Op deze manier proberen criminelen tot je bankgegevens te komen.

E-mailadres afzender

Je kunt onder andere aan het e-mailadres van de afzender van de e-mail zien dat ABN AMRO niets met het bericht te maken heeft. Het adres komt namelijk niet overeen met dat van de echte bank.

Twijfel over echtheid?

Opgelicht?! adviseert deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ABN AMRO.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd