Let goed op als je besluit op het laatste moment nog kaarten te kopen voor een van de concerten die zangeres Adele deze week in ons land geeft! Vandaag is een man aangehouden die valse tickets aanbood via Marktplaats. Andere oplichters zijn nog steeds actief en proberen fans op te lichten.

Vanmorgen heeft de politie een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden, die ervan verdacht wordt valse tickets voor de concerten van Adele in de Ziggo Dome te hebben verkocht. Opgelicht?! was hierbij aanwezig. Vermoedelijk heeft de man 50 valse kaarten verkocht aan zo’n 20 slachtoffers en daar een kleine €5.000 aan verdiend. Het Team Cybercrime van de Eenheid Noord-Holland assisteerde bij de aanhouding en heeft de zaak in onderzoek.

Advies

Projectleider Gijs van der Linden van het LMIO geeft advies: ‘Koop tickets uit de eerste hand. Bijvoorbeeld via de website van de artiest, de locatie van het concert of de website van de organisator. Zij verwijzen naar het officiële verkoopadres. Koop je een kaartje uit de tweede hand, dan loop je altijd risico. Koop dus alleen uit de tweede hand als je de verkoper kent en vertrouwt.’

Opgelicht?! heeft een aantal tips over het veilig kopen van concert- en festivalkaarten voor je op een rij gezet.

Gerelateerd