In de omgeving van Voorst/Twello is een oplichtersduo actief. Afgelopen vrijdag werd een 77-jarige vrouw gedupeerd. Het gaat om een man en een vrouw, die hun slachtoffers met verschillende smoezen geld afhandig maken. De politie vermoedt dat de twee bij meer incidenten betrokken zijn.

De politie denkt dat het duo tussen augustus en oktober vorig jaar ook al actief was. De twee doen zich voor als medewerkers van de Belastingdienst, thuiszorg, bank of gemeente. Ze zien er betrouwbaar uit. Hierdoor weten ze hun slachtoffers ervan te overtuigen om hun pinpas in een apparaatje te steken en hun pincode in te toetsen. De vrouw loopt ondertussen door de woning om de voorzieningen te inventariseren. De man blijft achter en neemt de bankpas mee. Daarna wordt geld opgenomen met de gestolen pas.

Signalement

De man is blank en tussen de 25 en 40 jaar oud. Hij heeft een mager postuur en is gemiddeld 1.80 meter lang. Hij heeft vermoedelijk kort, donkerblond haar. De vrouw wordt een stuk ouder en korter ingeschat. Ze is waarschijnlijk tussen de 40 en 50 jaar oud en rond de 1.60 meter lang. Daarnaast heeft ze een stevig, gezet postuur. Ook heeft ze kort, donker haar en is ze blank of mogelijk licht getint. Beiden spreken accentloos Nederlands.

Melden

Mocht het tweetal voor je deur staan, of gestaan hebben, bel dan de politie op 0900-8844.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd