De politie blijft aangiftes ontvangen van mensen die zijn gedupeerd door een oplichter die zich voordoet als postbezorger. Met verschillende smoezen maakt hij zijn slachtoffers de bankpas en pincode afhandig. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

Een oplichter belt aan en beweert bijvoorbeeld dat er nog een bedrag van enkele euro's openstaat wegens een eerdere bezorging. Of de ‘bezorger’ heeft een bos bloemen bij zich, waarvoor het slachtoffer nog verzendkosten moet betalen. In de meeste gevallen zou de oplichter gekleed zijn in een uniform van PostNL.

Pinpas stiekem omgewisseld

Het bedrag kan alleen via pin worden betaald. Contact geld wordt niet geaccepteerd. Wanneer het slachtoffer wil betalen, weigert het pinapparaat. De oplichter biedt vervolgens aan te helpen en pakt de pinpas aan. Op dat moment verwisselt hij ongemerkt de pinpas en geeft een ander exemplaar terug aan het slachtoffer. De crimineel heeft nu de pinpas van het slachtoffer in handen. Omdat hij de pincode eerder heeft afgekeken, kan hij de rekening van het slachtoffer plunderen.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd